top of page

FQA

Herunder har vi samlet en række af de spørgsmål, der ofte bliver stillet.

Så læs svarene godt igennem. Her er mange gode fif og praktiske informationer

om livet på Villa Vangile.

HVORDAN ER VEJRET?

Montecatini Terme er begunstiget af et varmt og tempereret klima. Det regner mere om vinteren end om sommeren.

Gennemsnitstemperaturer i Montecatini Terme er 13,5 °C og den varierer over hele året med 17.9 °C. Den årlige nedbørsmængde er ca. 1.200 mm. Der kommer mest nedbør i vinterhalvåret mellem oktober og marts.

HVILKE AKTIVITETER ER DER I LOKALOMRÅDET?

Der er flere festivaler og aktiviteter året rundt i området. Der er et aktivt musikalsk liv med klassisk musik, opera, jazz, blues og store pop- og rockstjerner besøger bl.a. Lucca. Klik her for at læse mere. 

Er der swimmingpool?

Ja, Villa Vangile har en saltvandsswimmingpool. Ved siden er poolen bliver der en overdækket terrasse og pool house med bruser og toilet. Vi overvejer at anlægge endnu en swimmingpool, hvis der viser sig et behov for det.

 

Er der mulighed for at spille tennis?

Ja. Der er 7 tennisbaner i nærheden, og vi overvejer at etablere vores egen tennisbane på den tidligere ridebane ved Villa Stabbia.

 

Er der mulighed for at spille golf i området?

Ja. Området omkring Villa Stabbia byder på flere muligheder for at spille golf:

Montecatini Golf
Golf Club Quarrata
Golf Club Ugolin

Firenze Tirrenia Golf Club Cosmopolitan

Golf Club i Pisa, Castelfalfi Golf and Country

Club Golf

Club Le Pavoniere i Prato

 Er der spa og wellness i Montecatini Terme?

Ja. Der er mange gode spafaciliteter i den historiske kurby. Du kan nemt blive forkælet under en dagstur. Der findes også et gratis termisk bad i byen.

 

Er der mulighed for at vandre i området?

Ja. Der er mange afmærkede vandrerruter i naturen rundt om Montecatini Terme. Bakker med oliventræer og de charmerende landsbyer Massa og Cozzile. Der er også mulighed for at vandre i Apenniner bjergene og i vådområdet Padule di Fucecchio.

 

Er der mulighed for at cykle i området?

Ja. Der er rig mulighed for landevejscykling. Der er mange mindre kuperede biveje med ringe trafik og i øvrigt stor hensyntagen til cyklister. Området er meget afvekslende og rig på byer med mulighed for caféstop.

Der er også mange Mountainbikeruter på skovveje, stier og kuperinger. Så er der garanti for, at man kan få sved på panden. Mange af de kendte danske cykelryttere bruger dette område til træning. Vi forestiller os, at der hurtigt oprettes en fælles videnbank, hvor man kan dele forslag til gode ruter.

Er der mulighed for hesteridning i området?

Ja, der er flere rideskoler i nærheden, hvor der kan lejes heste, og hvorfra der også arrangeres rideture ud i naturen.

 

Hvilke aktiviteter er der for børn?

Der er gode muligheder for børnene til at få kulturelle oplevelser. Det er lige fra Leonardo da Vinci til Pinocchio. Byerne Collodi og Vinci er lærerige og sjove steder for børn – og deres voksne.

 

Hvad kan man lave om vinteren?

Skisportsstedet Abetone ligger i Appeninerbjergene cirka 55 km nord for Villa Vangile. Området ligger i 1.900 meters højde og har 45 km pister, der er fordelt på blå, røde og sorte pister.

 

Der er også mange muligheder for at arrangerer indendørs aktiviteter i vinterperioden. Her tænker vi på italiensk undervisning, madlavningskurser og kunstbesøg med rejseleder. Tænk hvor fredeligt det bliver at besøge Domkirken i Firenze i januar måned, når der ikke er så mange turister.

FACILITETER PÅ VILLA VANGILE

Der er mange forskellige typer af faciliteter på stedet, som alle kan benytte sig af.

 

Er der en reception?

Både nej og ja. Villa Vangile er et feriested og har derfor ingen traditionel reception. Men vores daglige ledere Charlotte og Matteo står for modtagelse og nøgleudlevering samt fører tilsyn med rengøring, håndværkere og er behjælpelig med forespørgsler om stort og småt.

 

Er der restaurant på stedet?

Villa Vangile er ligesom at have et stort fritidshus – bare sammen med mange andre mennesker. Der er derfor ingen restaurant på stedet, men alle værelser har adgang til de mindre køkkener i stenhusene eller til et stort fælleskøkken med plads til, at flere kan lave mad uafhængigt af hinanden. Der er spiseborde både ind og ude i alle stenhusene. Hvert køkken har vask, ovn, komfur og opvaskemaskine.

Vi indretter desuden et nyt køkken i det gamle køkken med topmoderne industrimaskiner - og beholder den uerstattelige gamle marmorvask, som siger Toscana med stort T. Udenfor det store fælleskøkken er der nok borde og stole til alle beboere, hvis der skal være en stor fællesspisning eller fest. Her er der også smukke træer, som giver lidt skygge og duft om sommeren. Der er desuden en dygtig lokal kok, som kender stedet. Han vil gerne afholde madlavningskurser og forberede middage på stedet mod betaling. Derudover er der en udendørs pizzaovn og 2 grill.

 

Hvad med køkkenudstyr?

Køkkenerne rummer alt, hvad der skal være til en almindelig husholdning: potter, pander, glas, porcelæn, service osv.

 

Skal man selv købe basisfornødenheder såsom salt, peber mv. hver gang?

Som med ethvert andet sommerhus sørger man selv for at dække sine egne behov. Erfaringsmæssigt vil køkkenerne hurtigt blive fyldt op med basisfornødenheder, som brugerne efterlader ved afrejse – ingen tager jo en halv flaske olivenolie med hjem i flyet.

Hvad med rengøringsartikler m.m. – skal man som bruger selv købe det?

Almindelige remedier til rengøring såsom kost, spand, støvsuger, rengøringsmidler m.m. er til rådighed på stedet. Du er din egen stuepige under opholdet, men slutrengøringen ved afrejse klares af en professionel. Vi har i øvrigt beholdt de rengøringsfolk, som har arbejdet på Villa Vangile i mange år.

Hvad er en bolig?

En bolig kan enten være et enkeltværelse eller flere sammenhængende værelser - lidt ligesom en suite. Alle boliger har eget badeværelse.

Er alle værelser lige store?

Nej. Værelserne er beregnet til 2 personer. Ved at leje flere værelser i samme hus kan du leje et helt stenhus med eget køkken, stue mm til egen familie. Det anbefaler vi især til familier med børn. Værelserne varierer i størrelse.

Alle boliger har imidlertid samme høje standard med eget bad, udsigt m.v. Værelserne er inddelt i kategorier efter beliggenhed og størrelse. Se plantegninger.

Hvordan er værelserne indrettet?

Alle værelser har dobbeltseng, sengeborde, skabe, kommode og eget badeværelse. Alle stenhusene har et fælles område med lænestole, kaffebord, køkken og spisebord. Mange har også en sovesofa, som kan bruges til opredning.

Alle badeværelser er rummelige med egen bruser, toilet og håndvask. Se plantegninger.

 

Kan jeg risikere at skulle dele badeværelse med fremmede?

Nej. Alle får sin egen bolig.

 

Er der fjernsyn på værelserne?

Der er WiFi i hele området, så man kan til enhver tid se fjernsyn på sin computer. Filosofien bag Villa Vangile er, at det er et sted, hvor man kan koble af fra dagligdagens trummerum, og hvor der er fokus på ferie og samvær og glæden ved fordybelse og at være udenfor. Der er derfor ingen fjernsyn på de enkelte værelser.

Er boligerne indrettet i toskansk stil?

Ja. Villa Vangile er et helt unikt historisk landsted med en meget personlig indretning. Boligerne er indrettet i autentiske toskanske stil med en del af de oprindelige antikke møbler og billeder fra fortiden. Hertil er der behagelige sofaer, lænestole, gulvtæppe mm af mere moderne oprindelse, som dog passer ind i den toscanske stil.

 

Hvem står for indretningen?

Designudvalget står for at købe, istandsætte, møblere og færdiggøre boligerne på aktionærernes vegne. Men det gør udvalget ikke egenhændigt. De entrerer med lokale professionelle fagfolk, som hjælper med at udføre de forskellige opgaver, således at stedet fremstår indbydende og i en international standard, der appellerer til et dansk klientel med sans for den lokale særpræg.

Er der private terrasser til de enkelte værelser?

Nogle af boligerne har terrasser tilknyttet - men det er ikke alle. Til gengæld har alle adgang til de store fællesterrasser og -områder, som ligger spredt rundt på den store grund. . Villa Vangile har et areal af 15 hektarer. Det betyder at der er god plads til alle.

Hvordan kommer man omkring, hvis man ikke er i bil?

Man kan spadsere til Montecatini Terme på godt 10 minutter - dog tager det ca. 25 minutter til byens centrum. Den daglige leder kan være behjælpelig med taxa og billeje både med og uden chauffør. Desuden er der et fint bussystem og lokale tog, som man kan benytte til at komme rundt i lokalområdet og regionen.

 

Hvordan er togforbindelserne?

Der kører tog til Montecatini Terme. Det tager ca. 25 minutter at gå til togstationen fra Villa Vangile. Togene kører direkte til Pisa og Firenze og på den måde kan man undgå besværlig og dyr parkering i turistbyerne. Herfra er der også togforbindelse til Rom og den øvrige del af Italien. Det er også muligt at tage toget fra Danmark.

 

Er der cykler på stedet?

Ja. Der er pt. to cykler, som man kan benytte. Desuden er der forskellige muligheder for at leje gode cykler i lokalområdet.

Hvor parkerer man?

Der er mulighed for at parkere sin bil på to parkeringspladser på Villa Vangile. Den ene parkeringsplads er delvis overdækket med solceller. Der er således ingen kørsel på selve ejendommen bortset fra til- og frakørsel i forbindelse med ankomst og afrejse.

Er området afspærret og aflukket?

Ja. Området er indhegnet, og adgang sker via elektronisk aflåst port med kode.

Kan man parkere sin motorcykel på stedet fra gang til gang?

Det er et emne, som skal tages op på en generalforsamling, hvor der så bliver taget en beslutning om det.

Kan man opbevare sit golfgrej, cykel og andet grej på stedet fra gang til gang?

Der er en del opbevaringsplads under tag på Villa Vangile, og her kan opbevares udstyr som golfgrej og cykler mm.

Desuden er der plan om at etablere et opbevaringsskab til hver aktionær, så man kan opbevare personlige ting fra gang til gang. Det bliver måske mod en mindre betaling.

 

TILGÆNGELIGHED

Hvordan kommer man fra lufthavnen til Villa Vangile?

Der er rige muligheder for at leje bil i alle de nærliggende lufthavne. Det er også muligt at benytte sig af offentlig transport til og fra lufthavnen. Det er en god ide at undersøge disse muligheder hjemmefra. Den daglige leder kan også være behjælpelig med at arrangere afhentning i lufthavnen. Prisen afhænger af antal personer.

 

Er Villa Vangile børnevenligt?

Ja. Stedet er yderst børnevenligt med masser af krinkelkroge og sjove steder at udfolde sig, inklusive sportsaktiviteter som legeplads, swimmingpool, bordtennis, billard, bordfodbold, brætspil. Desuden er det planen på sigt at etablere egen fodbold- og tennisbane. Der er endvidere højstole/senge og legetøj, som kan lånes efter behov.

Er Villa Vangile noget for ældre mennesker?

Stedet er yders velegnet til alle aldersgrupper. Det gælder også den ældre generation, der bare ønsker at kommer frem til et nemt og bekvemt sted, hvor alt fungerer, og hvor der ikke skal udføres en masse praktisk arbejde. Og der vil altid være nogen til at hjælpe, hvis der opstår en uforudset situation.

Hvad så hvis man bliver syg?

Der er sygehuse med skadestue i byerne Pescia (12 km afstand) og Montecatini Terme. Desuden er der mulighed for at få konsultationer på lægeklinikker med praktiserende læger. Spørg i receptionen for hjælp, hvis det bliver aktuelt.

Er Villa Stabbia handikapvenligt?

Huset ligger på en skråning, så der vil være en vis niveauforskel rundtomkring – det er der dog i høj grad taget højde for i designet af grunden, så det er nemt at komme omkring. Der er imidlertid ingen elevator, og der er derfor behov for, at man kan gå på trapper for at få den fulde oplevelse. Personer i elektrisk kørestol vil kunne bevæge sig rundt på en stor del af området, da der er mange slisker – der vil dog være områder, som er utilgængelige for personer i kørestol.

I øjeblikket er der én handicapvenlig bolig. Men det er med i overvejelserne at gøre udvalgte rum mere handikapvenlige.

Til gengæld er beliggenheden garant for en enestående udsigt.

FÆLLESSKAB OG PRIVATLIV

Hvad er udgangspunktet, når der tales om fællesskab?

Udgangspunktet er, at man køber og er medejer af en hel unik feriebolig, som indeholder en masse kvaliteter, muligheder og fleksibilitet. Man er således en del af et funktionelt fællesskab, fordi det ganske enkelt giver god mening at deles om omkostninger, vedligeholdelse mm. Det kan sammenlignes med at være en del af f.eks. en ejerforening, en medlemsejet golfbane eller en lystbådehavn.

Er der fællesspisning?

Der er ikke tænkt i formaliseret fællesspisning. Men det står naturligvis aktionærerne frit for at arrangere sig i mindre grupper, at købe fælles ind på torvet samt lave mad og spise sammen. Der er jo et stort og meget veludstyret køkken, som man kan benytte sig af. Der kan også – efter aftale og mod betaling – arrangeres, at der kommer en gæstekok og laver mad til de gæster, der har lyst til det. Der er gode indkøbsmuligheder i lokalområdet - lige som der er et stort udbud af gode restauranter i lokalområdet. Desuden er der en god bager inden for gåafstand, og aktionærerne kan naturligvis arrangere fælles afhentning fra bageren om morgenen.

Bliver der arrangeret fælles aktiviteter?

Et ophold på Villa Vangile lægger op til såvel en aktiv ferie som en driverferie - alt efter, hvad man har lyst til. Men alle er velkomne med initiativer til at lave aktiviteter og udflugter, som andre kan deltage i. Det kan være morgensvømning med efterfølgende yoga, vinsmagning, en cykeltur på landevejsræseren, en aften/workshop om Toscana mm.

Behøver man at have noget med de øvrige gæster at gøre?

Nej.  Man afgør suverænt selv, hvor meget man vil tage del i fællesskabet med jer selv. Der er plads til alle præferencer.

Netop de mange terrasser, kroge og store arealer indendørs og udendørs giver muligheder for fælles foretagsomhed, men i høj grad også muligheden for den enkelte familie at være sig selv.

POINTSYSTEM OG RESERVATIONER

Hvordan fungerer pointsystemet?

Alle aktionærer belastes med et antal point, når man booker en bolig ved brug. Antallet af ens point er et udtryk for, hvor meget man har benyttet sin brugsret de seneste tre år. Jo flere point den enkelte aktionær har, des mere har man besøgt og udnyttet sin brugsret. Ugerne er vægtet i forhold til sæson og bolig, hvilket giver en fin balance i udnyttelsen. Højsæsonen udløser således flere klip end lavsæsonen. Forbruget af point er pr. bolig. Det gælder uanset, hvor mange der bor i boligen.

Hvor mange point, man har, vil fremgå af bookingsystemet på hjemmesiden.

 

Hvad bruges pointene til?

Når man booker til de tre faste terminer, prioriterer man sine ønsker for ophold de kommende ´fire måneder år. Det sker i forhold til perioder, antal værelser og kategorien af værelser m.m. Hvis to aktionærer har sammenfaldende ønsker i deres prioriteringer, f.eks. samme værelse og periode, er det aktionæren med de færreste point, som får sit ønske opfyldt. Den anden aktionær må da vige, men får med stor sandsynlighed sin anden prioritet opfyldt. Det vil typisk være et andet værelse, men samme periode. Aktionæren med de færreste point har førsteret, idet vedkommende i de tre foregående år har udnyttet sin brugsret mindst.

Udløser alle ophold point?

Nej. Den kapacitet, som er tilovers efter de tre årlige bookingterminer, kan man bruge til at bestille spontanophold – dette udløser ikke point. Deltagelse i de to årlige frivillige arbejdsuger giver ikke point.

Hvad sker der, hvis man slet ikke benytter sin brugsret et år?

Det betyder, at man kun har få point og dermed er der stor sandsynlighed, at man kan få alle sine ønsker opfyldt, den næste gang man vil booke et ophold på stedet.

 

Fungerer systemet i praksis?

Ja. Et næsten identisk system har fungeret i mere end 25 år i et lignende fællesskab i forbindelse med en norsk fjeldstue, der på tilsvarende vis er ejet af 153 danske familier (se www.kvitaavatn.dk) og i tre år med 179 aktionærer i Mit franske Slot. Styrken ved systemet er, at det er transparent, værelserne fordeles efter objektive kriterier og ingen har særlige rettigheder. Erfaringerne fra Norge og Frankrig viser, at pointsystemet kun træder i kraft få gange, og når det endelig er tilfældet, opleves det af alle som retfærdigt. Viser erfaringerne at der er behov for at justere på systemet, drøftes og besluttes det på en kommende generalforsamling.

Hvordan reserverer man værelser?

Der er tre årlige reservationsterminer, hvor årets bookinger planlægges, og fordeling af værelser foretages. Reservation af ledige værelser kan også ske løbende via spontanbookingen. 

Hvornår er der skiftedag?

Vi har ingen fast skiftedag. Det sikrer fleksibel og optimal brug, så man til enhver tid kan tilrettelægge sit ophold i henhold til tid, man har til rådighed, og når flybilletterne er billigst.

Kan man booke et fast værelse hvert år på samme tid?

Nej. Villa Vangile er ikke at forveksle med en timeshare lejlighed. Det er ikke muligt at opnå eksklusivret til bestemte værelser og/eller bestemte perioder. I forbindelse med reservation oplyser man, hvilke prioriteter man har. Disse søges imødekommet bedst muligt.

Kan man booke et helt hus for sig selv?

Ja. Man kan sagtens bruge sine point på at booke et helt hus – man disponerer selv, hvordan man anvender sine garanterede 6 uger om året.

 

Kan man tilkøbe sig til ekstra værelser?

Ja. Man kan sagtens bestille flere værelser. Du garanteres som aktionær at kunne disponere over en bolig i minimum 6 uger (42 døgn) om året, men dette kan fint fordeles på flere værelser. Eksempelvis vil 3 boliger i en uge tælle som 21 nætter.

 

Kan man medbringe venner og familie?

I vælger selv, hvordan I bruger jeres ret til ophold i 42 nætter. I kan vælge at bruge dem alle på en enkelt uge, fordi I er flere, der holder ferie sammen og derfor har booket flere boliger. Eller I kan vælge at fordele jeres ophold over flere kortere ophold. I vælger med andre ord helt frit selv, hvem I vil have med derned og hvornår.

Hvad nu, hvis jeg bliver forhindret i at bruge min reservation?

Der er faste regler for afbestilling, som er fair og ens for alle. Frem til 30 dage før ophold kan afbestilling foretages uden betaling. Point tildeles dog under alle omstændigheder. 

 

Kan man overdrage/sælge sin brugsret til andre, hvis man ikke selv får den brugt?

Brugsret har aktionærens ægtefælle, forældre, børn og børnebørn. Alle disse kan – med aktionærens accept – selvstændigt bestille ophold, uden at aktionærer behøver at deltage. Har man ingen børn, kan brugsretten deles med to navngivne vennepar og disses børn. Kredsen omkring den enkelte aktie afregner selv indbyrdes. Derudover kan brugsretten ikke overdrages til andre, hverken med eller mod betaling.

 

Må man holde fest på Villa Vangile?

Ja. Som i en boligforening vil det dog altid være god stil at orientere de øvrige beboere.

Hvor mange mennesker kan der være i alt ved 100 procent belægning?

Der er 28 boliger. Hvis de i gennemsnit bebos af 2,5 personer, vil det ved 100 procent belægning svare til 70 personer i alt. I praksis vil der som oftest være 45 - 60 personer ad gangen.

 

UDGIFTER

Hvad betaler man til fællesudgifter?

Hver aktionær betaler 500 kr. om måneden som sit forholdsmæssige bidrag til de løbende faste omkostninger for at eje og drive Villa Vangile.

Hvad koster det at bruge Villa Vangile?

Prisen afhænger af sæson, værelsestype og antal personer. Der budgetteres p.t. med i gennemsnit 175 kr. pr. person pr. døgn. Prisen dækker driftsomkostninger i forbindelse med det enkelte besøg som eksempelvis el, vand, varme, håndklæder, sengelinned, booking, opsyn, slutrengøring af værelse, rengøring og pasning af fællesarealer samt vedligeholdelse.

 

Koster alle værelser det samme?

Nej. Bestyrelsen har udarbejdet en prisliste ud fra en gennemsnitspris på 175 kr. pr. person pr. døgn. Prisen varierer afhængigt af værelseskategori og sæson.

VEDLIGEHOLDELSE

Hvad med vedligeholdelse?

Villa Vangile var generelt set godt vedligeholdt ved overtagelsen og fuldt udstyret med møbler, linned, porcelæn, glas, bestik, køkkenudstyr, sportsudstyr, haveredskaber, værksted m.m. Der afsættes løbende beløb til vedligeholdelse. Dette sker med afsæt i en vedligeholdelsesplan, som bestyrelsen er pligtig at lade udarbejde.

Skal eller kan man som aktionær deltage i vedligeholdelsesarbejdet?

Vi regner med at afsætte to uger om året til fælles arbejdsuger. Men det er frivilligt, om man vil deltage i arbejdsugerne. Deltagelse er således ikke nogen pligt, men et tilbud til dem, der har lyst og tid. I disse uger, som typisk er fordelt på for- og efterår, kan man bo frit og kvit mod at deltage i planlagte lettere vedligeholdelsesopgaver, som typisk ikke kræver professionelt håndelag. Opgaverne er defineret på forhånd, og arbejdsindsatsen er ca. fem timer dagligt for hver deltager.

Arbejdsugerne tæller ikke med i aktionærers seks ugers brugsret og giver ikke point.

LEDELSE OG DEN DAGLIGE DRIFT

Hvem leder Villa Vangile?

Som i ethvert andet aktieselskab vælger generalforsamlingen en bestyrelse blandt aktionærerne. Der er lagt op til en bestyrelse på 6 - 9 personer. Dette fremgår af vedtægterne. Bestyrelsen er ansvarlig for at udføre de overordnede beslutninger, som bliver taget på generalforsamlingen. Desuden er det bestyrelsen, som tager de dagligdags beslutninger og varetager den overordnede ledelse, herunder at ansætte og aflønne en kvalificeret daglig ledelse lokalt. Den daglige drift og de praktiske opgaver udføres af værtsparret og et professionelle lokale samarbejdspartnere med kendskab til stedet og området.

 

Hvem passer de grønne områder?

De grønne områder bliver passet og plejet af fast tilknyttet personale. Vi har overtaget de aftaler, som hidtil har været gældende, og som fungerer fint.

Skal Villa Vangile fortsat have status som agriturismo og beholder vi oliventræerne?

Ja. Der er en stor skattemæssig fordel for os at være et agriturismo sted. Villa Stabbia har omkring 2.500 oliventræer, som vi beholder. Nogle er dateret helt tilbage til 1700- tallet. Det vil vi værne om samtidig med, at vi gerne vil fortsætte vores produktion af olivenolie.

Fortsætter Villa Vangile med at være økologisk?

Ja. Vi mener, det giver god mening at bygge videre på landstedets fremragende ry for dets økologisk olivenolie af den bedste kvalitet. På sigt skal aktionærerne tage stilling til, om det skal fortsætte på baggrund af, hvad det giver af ekstra krav om dokumentation, og hvordan økonomien i det er - sammenlignet med almindeligt landbrug.

 

Kan aktionærer være med til at beskære og høste oliven?

Ja - delvist. Det er et krævende arbejde at vedligeholde oliventræerne, men i et vist omfang kan aktionærerne være med i arbejdet - og alle aktionærer kan få glæde af vores egen produktion, fordi olivenolien i første omgang bliver tilbudt aktionærerne. 

Skal man selv gøre rent på værelset?

Både ja og nej. Ved ankomsten er værelserne professionelt rengjort, udstyret med sengetøj og håndklæder. Men den efterfølgende daglige rengøring af egne værelser, skal man selv klare under sit ophold. Har man behov for yderligere rengøringsassistance, vil dette kunne arrangeres med den daglige leder til kostpris. Slutrengøring af værelser og klargøring i forbindelse med skiftedag varetages ligeledes af det faste personale og indgår i brugsretten. Den løbende rengøring af fællesarealer varetages af fast tilknyttet personale og indgår i brugsretten. Men opvask og rengøring af fælleskøkkener efter brug, står man dog selv for.

Skal man selv have håndklæder og sengelinned med?

Nej. Villa Vangile er fuldt udstyret med såvel håndklæder, poolhåndklæder og sengelinned. Der er en fælles vaskemaskine, som er til fri afbenyttelse.
 

ØKONOMI

Hvad går aktiekapitalen til?

Den indbetalte aktiekapital er gået til at købe stedet kontant samt dækker de omkostninger, der er forbundet med gennemførelse af købet. Der er desuden afsat en del økonomiske midler til den fortsatte renovering, modernisering, indretning, indkøb af bookingsystem og likviditet til opstarten af driften. Tanken er, at udgifterne til vedligeholdelse betales kontant, og at der løbende hensættes midler til større fremtidige opgaver, således at foreningen holdes gældfri.

Hvilke løbende omkostninger har Villa Vangile?

Som med alle andre ferieboliger er der løbende omkostninger forbundet med driften. Driftsomkostninger omfatter el, vand, varme, drift, administration, vedligeholdelse, reparationer, forsikring, skatter og afgifter mm. En væsentlig del af disse driftsomkostninger bliver dækket af det faste årlige bidrag plus den daglige afgift, man betaler under sit ophold. 

Hvilke indtægter har Villa Vangile?

Der er to typer indtægter:

  • Det faste bidrag på 500 kr. om måneden per aktie

  • Betalingen for ophold

Hvad går indtægterne til?

Ejerskabet er et aktieselskab, hvor der udbetales udbytteuddeling. Det er heller ikke hensigten, at selskabet skal akkumulere formue ud over det, der løbende skal hensættes til vedligehold i henhold til vedligeholdelsesplan. Det betyder, at alle indtægter går til den løbende drift og vedligeholdelse af ejendommen. Der hensættes årligt et beløb til fremtidig vedligeholdelse.

Skal man betale dansk ejendomsskat?

Nej. Du ejer en dansk aktie og er som aktionær underlagt gældende regler herfor - det vil sige dansk selskabslov. 

Kan man optage lån med sikkerhed i ejendommen?

Nej. Investering i Villa Vangile foretages som et kontant indskud på lige fod med alle andre aktiekøb. Men du kan pantsætte din aktie i lighed med andre værdipapirer. Har man i forvejen en ejerbolig med friværdi, kan man naturligvis optage lån i denne og benytte friværdien til at investere i Villa Vangile.

Kan man dele en aktie til andre?

Til en aktie er der knytte en brugsret, denne omfatter aktionærens ægtefælle, fælles forældre, børn og børnebørn. Alle disse kan – med aktionærens accept – selvstændigt booke en bolig og opholde sig på Villa Vangile.

Kan man sælge sin aktie?

Du kan til enhver tid sælge din aktie, hvis du måtte ønske det. Der er en frist på 3 uger, hvori aktien skal tilbydes til de øvrige aktionærer til den salgspris, som du sætter. Efter fristens udløb kan aktien sælges frit til højestbydende – prisen afgøres af efterspørgsel og udbud. Der er dog det forbehold, at en ny køber skal tiltræde aktionæraftalen.

Kan man eje flere aktier?

Ja. Man kan got købe flere aktier, hvis man ønsker det. 

Kan man testamentere sin aktie til andre?

Ja. Erfaringsmæssigt overdrages aktien oftest til børn eller andre nærtstående. Forudsætningen er dog altid, at den nye aktionær tiltræder aktionæroverenskomsten.

GENERELT

Jeg vil gerne høre mere, hvordan bliver jeg orienteret?

Vi vil meget gerne holde dig løbende orienteret. Du kan holde dig orienteret om, hvad der sker på Villa Vangile her på vores hjemmeside. Den bliver løbende opdateret. Desuden bliver der udgivet 6 - 8 nyhedsbreve årligt, som beretter om livet på Villa Vangile. Nyhedsbrevene er er tilgængelige på hjemmesiden. desuden har vi en Facebook-gruppe, som bliver brugt af aktionærerne til at fortælle om gode oplevelser på Villa Vangile og i lokalområdet.

Hvem kontakter man, hvis man har spørgsmål, der ikke bliver besvaret her?

Du er altid velkommen til at kontakte bestyrelsen, hvis du har spørgsmål, du ikke kan få besvaret via de øvrige kanaler. Bestyrelsen vil bestræbe sig på at svare hurtigst muligt.

  

bottom of page