top of page

Abetone skisportscenter
 

På ski i Abetone

Cirka 1½ times kørsel fra Villa Vangile ligger Abetone Skisportscenter.

Vi satte os for at prøve det af i vores vinterferie sammen med ungerne

- og det var en stor succes.

 

Transport

Selve køreturen er bjergkørsel med mange hårnålesving. Den hurtigste rute er også den hårdest at køre. Vi fandt således ud af, at ruten via Pistoia klart er at foretrække. Her er vejene bredere uden alt for mange skarpe sving.

 

Stedet

Abetones højeste punkt er 1.940 m.o.h. Området er stort med 50 km. pister af forskellige sværhedgrader og smukt beliggende med gammel skov omkring. Vi brugte to dage og nåede slet ikke rundt på alle pisterne. Flere informationer og pistekort kan ses på linket: www.multipassabetone.it

 

Mad

Vi spiste frokost oppe på bjerget for enden af kabineliften. Her er hyggeligt med lokale gæster og skiskolegrupper. Dagens varme ret bliver serveret fra kl. 12. Vi fik lasagne den ene dag og polenta med kødsovs den anden. Desuden er der også et lille udvalg af pizza og sandwich.

I bunden af området lige ved parkeringspladsen ligger “La Casina”, som er en familiedrevet café med et stort udvalg af varme og kolde drikke, kager, brød og sandwich. Vildt hyggeligt at slutte dagen af ved pejsen og mærke stemningen på et historisk sted med en lang tradition for skiløb.

 

Skileje

Der er flere muligheder for skileje i området. Vi valgte et lille sted lige ved liften, der hedder Noleggio Sci Segni Antonella. God og venlig service. Personalet talte engelsk, og vi var hurtigt udstyret med alt lige fra hjelme til støvler, ski og snowboard til rimelige priser (ca. 20 € pr. person)

 

Konklusion

Vi havde to super gode skidage med tre børn i alderen 6-14 år på ski/snowboard. Masser af sne og udfordringer på alle niveauer. Det er et meget hyggeligt område med mange lokale gæster. Vi følte næsten, vi var de eneste turister. Dejlig oplevelse med Villa Vangile som base at stå på ski den ene dag og nyde solen i Firenze den næste. Ret vildt at begge dele kan lade sig gøre på samme ferie.

// Mette og Jesper

bottom of page