top of page

Kulturudflugter til nærliggende byer

Lucca

Lucca er en helt fantastisk by med en placering tæt på Vangile.

Byen er berømt for sin intakte bymur som stammer fra renæssancen.

Der er en rigtig god vandretur hele vejen rundt på bymuren, ligesom man kan leje cykler - der er såmænd også en restaurant oppe på bymuren.

Midt i byen ligger det ovale torv -Piazza dell'Anfiteatro som, ud over at være meget pittoresk, også byder på et hav af restauranter.

Det er kun tilladt for beboere at køre ind i Lucca, så man skal finde en parkeringsplads uden for bymuren, og der er heldigvis mange. 

Lucca er også kendt for Torre Guinigi, som er et klokketårn med en have med træer på toppen.

Borgerne i Lucca er meget stolte af, at komponisten Giacomo Puccini er født og opvokset i Lucca, hvor han også virkede som organist og kormester.

San Gimignano

Ca. 40 km. fra Vangile finder man middelalderbyen San Gimignano, som ligger højt på en af de typiske bløde toskanske bakker.

Byen er kendt for sin næsten intakte borgmur, men måske mere for sine mange tårne. I 1200-tallet var der faktisk 76 tårne, hvoraf 13-15 står tilbage i dag. 

Primært var tårnene statussymboler for byens rige handelsfamilier, men de har også tjent som forsvarsværker, idet mange af dem er opført i en tid med voldsomme familiefejder.

San Gimignano er også lidt af et 'trøffelcentrum', og i byens mange delikatesse- og turistbutikker kan man købe trøfler og trøffelprodukter - ligesom de har en del lækre trævarer udskåret i oliventræ.

Montecatini Alto

Højt over Montecatini Terme rejser en klippeknold sig med den originale by fra middelalderen - Montecatini Alto.

Man kan enten køre derop i sin bil, eller man kan vælge den lidt mere romantiske og hyggelige Funiculare. Det er en kabelbane, hvor to vogne kører henholdsvis op og ned, og de passerer hinanden midtvejs, hvor der er anlagt et vigespor.

Opstigningen bliver gradvis stejlere, og man ender med at køre med omkring 37 graders hældning.

På toppen er der en fantastisk udsigt over sletten med Montecatini Terme, og der er en flot lille gåtur rundt om byen.

Midt i byen ligger et lille restauranttorv, som godt kan være lidt turistagtigtig - men maden er virkelig god.

bottom of page